14 Mart 2011 Pazartesi

Müstehak Takım



2007'nin Mayıs ayıydı. Erik Gerets, Adnan Polat'ın asbaşkanlığı döneminde keyifli?! bir törenle basının önünde görevinden ayrılmak zorunda kaldı. Kovulmanın kibarcası bu. Adnan Polat ve Adnan Sezgin pek bir sırıtık vaziyette gülüyorlardı medya karşında. Ellerini ovuşturarak gelecek planlamasına girmişlerdi. İşte o zamanlar Galatasaray taraftarı ''3. yaptı, başarısız, şampiyonlar liginde sonuncu olduk'' diye hocasının ipini çekmekle meşgulde zaten. Bu karara onlarında %90'ı sevinmişti. Yönetim sene başında ''Road to Athens''(Atina yolu- o yıl şampiyonlar ligi finali Atina'daydı) tişörtü, rozeti yapıp satmaya başlamıştı. Bu yola da İnomoto, Tolga Seyhan, Okan Buruk, Carrusca transferleri ile girdik. Ne güzel bir giriş değil mi. Beklendiği gibi grupta sonuncu olduk zaten. Liverpool maçında(ki o sene final oynamıştır Liverpool) 3-0'dan maçı 3-2'ye getirdiğimiz zaman bile bu bilmiş kesim çıkıp ''Liverpool maçı bırakmıştı yeaa'' gevezeliği ile meşguldü. 1 sene sonra Beşiktaş maçında 3-0'dan sonra Liverpool'u ne yaptığını da görmüş olduk uygulamalı olarak. Ama bu bilmiş kesimin ne ileriyi görme yeteneği ne de geçmişi değerlendirme yeteneği olmadığı için uçtu gitti yazılanlar. Sonra Kalli'ler, Bülent Korkmaz'lar, Hagi'ler geldi gitti. Bu bilmiş arkadaşlar şimdi Gerets gelse bu takım uçar diyor. İşte sana o yüzden bu takım müstahak arkadaşım.

Alex gibi adam yok Türkiye'de abi, keşke bizde olsa diyen sen arkadaşım. Alex geçen sene başında kampa izinsiz 1 hafta geç geldiğinde de bunları diyecek miydin. Fenerbahçe kulübü para cezası bile vermeden olayı geçiştirirken sen bu olay Galatasaray'da olsa ne diyecektin. Yerli futbolcuların gazına gelip ''Bizim topçular eşşek mi abi, onlarda gitmesin o zaman kampa'' der miydin acaba? Alex maç içinde skoru değiştiriyor bu bana yeter diyen arkadaşım. Televizyonda çıkan çakmaktaş devrinden kalma 5.sınıf gol olur futbol yorumcusunun gazına gelip, Alex'in modern futbolda yeri yok diyecek miydin demeyecek miydin. Sen elindeki Lincoln'ü, Misimovic'i büyük bir sevinçle kapı dışarı eden arkadaşım. Ne diyecektin bir söyle bakalım bana. Bügün takımda kazma adamlar kaldı diyorsun ya, sana müstehak işte o kazmalar.

Daha ülkeye geleli 1 ay olmadan bal yapamayan arı dediğin Giovani Dos Santos'un üztünü çizip, 2 ay geçmeden Pino'ya sirk topçusu diyen, Jo'ya akşam eğlenmesi yaptı diye maçta söven arkadaşım. Serdar Özkan, Aydın, Kazım gibi adamlar Galatasaray kanatlarında diye ağlama bana. Forvetimiz kalmadı diye gelme bana. Guti'yi biz alsaydık yardanlığına girme bana. O Guti alkollü halde araç kullanıp, Belediye otobüsüne kaza yaptırtıp, basını kovaladığı zaman Beşiktaş kulübünün yaptığı gibi geçmiş olsun mesajı yayınlamamızı mı isterdin yoksa maçta ayağına top geldiğinde ıslıklanmasını mı. Sen kolayı seçen arkadaşım, bu takım sana müstehak.

De Sanctis'i, Leo Franco'yu yuhalayıp Ufuk oynasın diyen sonra Ufuk oynadığı zaman Ufuk'u yuhalayan sen. Evet sana diyorum oradasın biliyorum. Bugün de iştahla Zapata'yı yuhalayan sen. Tribünde işin sadece yuhalamak olan, forumlarda aman hata yapsada yazsam diye bekleyen sen. Sana Zapata da değil harbi karpuzcu müstehak.

Keita'ya, artık burnu pinokyoculuktan Kadıköy'e varan başkanının gazını alıp iyi paraya sattık ama aslında disiplinsizdi bu adam. Bak Kaka'yı attırdı durduk yere diyen sen. Sana ne elin Fildişi-Brezilya maçından, bize ne? Dos Santos'a bal yapmayan arı diyen ama bal yapanına da disiplinsiz diyen, disiplinli ve mücadeleci Cana'ya sövmekle meşgul olan sen. Ne istediğine karar versen iyi olacak. Kaka gelse isminden dolayı söversin ve ilginç lakaplar takarsın eminim. Zaten öyle bir olay olsa 3 ay sonra kadro dışı bırakırız ve yine bir pundunu bulup ''Adam haklı beyler'' dersin. O zaman sana müstehak -4 averaj.

Geçen devre arası umarım Kewell gider Nonda kalır dedim. Nonda nasılsa yuhalanmaya başlamıştı, bari Kewell'ı kurtaralım dedim. Sene başında sözleşmesi uzatılınca gereksiz oldu şimdi, yuhalar bizimkiler sene sonu dedim. Şimdi gelip sadece yakışıklı olduğu için seviliyor Kewell, Galatasaray'a verdiği birşey yok denmeye başlandı. Aferin arkadaşım sana da 25 haftada 12 mağlubiyet müstehak.

Bende dahil saçma sapan eleştirilerde bulunup anlık değerlendirmeler yapan, ilerisini hiç düşünmeyen, o gitsin bu kalsın diye futbolculara dakika başı sallayan, futbolcular arası ayrım yapıp taraf tutan, söylenen aleni yalanları yiyip yutan, kişisel menfaati uğruna gördüklerini söylemeyen ve söyletmeyen, bir dediği bir dediğini tutmayan, kötü duruma düştüğü zaman bilinçli hareket edemeyen, Hıncal Uluç'luğu meslek edinenler...Hepimiz...Bu takım bize müstehak.