29 Nisan 2009 Çarşamba

Meksika liginde geçen hafta

 

Meksika'da baş gösteren ölümcül domuz gribi kuşkusuz hayatı olumsuz yönde etkiliyor. İnsanlar mümkün olduğunca kalabalık ortamlardan ve fiziksel temastan uzak durmaya özen göstermeye başladı. En çok insanın bir arada olduğu ortamlardan birisi de kuşkusuz futbol karşılaşmaları. İşte Meksika liginde geçen hafta domuz gribinin gölgesinde 15. hafta müsabakaları oynandı. Bazı maçlar güvenlik sebebiyle seyircisizdi tabi.

 Bu hafta alınan sonuçlar böyle.Jaguares-Morelia maçında ev sahibi Chiapas maçın favorisiydi. Ancak kontraataktan yedikleri bir golle 1-0 mağlup duruma düştüler. Golü atan isim golcü Miguel Sabah oldu. Jaguares ikinci yarı toparlanır derken Sabah durumu 2-0'a getirdi. Ancak J guares daha sonra toparlandı. İtamar Batista etkisiz bir günündeydi ve Brisi ona daha fazla dayanamayarak Peralta'yı sahaya sürdü. 82. dakika'da Bofo Bautista'nın asistiyle Peralta golü buldu. Sonlara doğru baskı artsada gol bir türlü gelmiyordu. Ancak ceza sahasının hemen önünde kazanılan serbest vuruşu Bofo gole çevirince Jaguares 1 puanı kaptı. Jaguares'in palyoff şansı hala var ve büyük bir aksilik olmazsa yola devam edecekler. Bu maçta etkili olan bir diğer isim de Danilinho idi.

Aynı gün oynanan Tigres-Santos maçında ise Santos sürpriz ve kaleci hatasından yenilen bir gol ile öne geçsede bunu fazla koruyamadı ve maç 1-1 berabere sonuçlandı. Santos'ta form düşüklüğü yaşayan oyuncular var. Luduena bu dönemde biraz etkisiz gözküyor. Vuoso yine maç içerisinde zor pozisyonları değerlendirmeye çalıştı ve yoktan pozisyonlar var etti. Ancak golle buluşamadı. 

Pachuca ise Cruz Azul'u beklendiği gibi rahat geçti, 3-0. Cruz Azul kötü bir Clasura geçiriyor. Pachuca ise tam tersine formda şu aralar. Mendivil hat trick yaparak takımını sırtladı. Cruz Azul'da, Carrusca herhangi bir süre almayarak bizleri yine şaşırtmadı.

Atlas ve Toluca 0-0 berabere kalırken, Monterrey deplasmanda Atlante'yi 1-0 mağlup etti. Golü Ankaragüçlü Antonio De Nigris'in kardeşi Aldo De Nigris'in yerine giren Carreno kaydetti. suazo'nn boş geçtiği bir haftaydı bu.

Haftanın sürpriz sonuçlarından birine İndios imza attı. Deplasmanda Puebla'yı 1-0 mağlup ettiler. 

Geçen haftanın ''El Clasico'' yorgunları Chivas ve America bu haftayı 3 puan alamadan kapattı. Chivas deplasmanda Pumas ile 1-1 berabere kalırken America kendi sahasında Tecos'a 2-1 kaybetti. Salvador Cabanas'ın döndü ama America yine kaybetti.

Gol krallığında bu haftayı boş geçen Salvador Cabanas hala 11 golle liderliğini sürdürüyor. Asistlerde ise Clasura'nın flaş ekiplerinden Toluca'lı Esquivel var 7 asistle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder