Geçtiğimiz hafta sonunda İtalya süper kupa mücadelesi yapıldı. Lig şampiyonu İnter ile kupa şampiyonu Lazio bu maçta karşı karşıya geldi. Buraya kadar anormal bir şey yok. Ancak maç İtalya'dan çok uzakta Çin'in başkenti Pekin'deydi. İtalya'dan Çin'e ekmek parası için göçen İtalya vatandaşlarının olduğunu ve İtalya Federasyonun da hem onların gönlü olsun hem biraz daha para kazanalım dediğini sanmıyorum. Peki maç niye Çin'de idi o zaman. Sanırım biletli izleyici sayısı bu sorunun cevabı olacaktır; tam olarak 68.961 kişi izlemiş. Bu kupa için bir rekor diyebiliriz. Aynı zamanda bir pazarlama stratejisi de. İtalya'nın bundan önce Libya ve ABD denemeleri de olmuştu. Ancak bu sefer turnayı gözünden vurmuşa benziyorlar. Olimipiyat sonrası terkedildi denen bir statta böyle bir maça ev sahipliği yapan Çinlilerde sanırım durumdan memnundur.
Peki durum bizde ne? Bizim süper kupa maçımıza tarafların kendisi bile ya zoraki gitti ya da evden seyretmeyi tercih etti. İki tane atıl denen statta 1 hafta arayla 2 tane süper kupa maçı. Tabi bir tarafta marka değeri yüksek ligin 2 önemli takımı varken diğer tarafta lig şampiyonluğu hedefini herşeyin önüne koymuş 2 takım. Keşke lige, kupaya süper eki takmakla bir anda ligimiz, kupalarımız süper olsa.
Bu arada İtalya Süper kupası 4 yıldır İnter ile Roma (A.S. Roma, Lazio) takımları arasında geçiyor. Durum 2-2 oldu.
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilOnlarda uluslararası bir turnuva olsa (Mesela Dünya Kupası) O stad kullanılır. Ama biz de öyle değil, olası bir Avrupa Şampiyonası'nda İstanbul'dan 2 stad kullanılacak: Aslantepe ve Saraçoğlu.
YanıtlaSilAtatürk Olimpiyat Stadı'nın görüp görebileceği en büyük final CL finaliydi bundan gayrı orada büyük maç yapılmaz... Olan vatandaşın ödediği vergilere oldu. Olimpiyat Stadı yerine mesela başkente daha görkemli bir futbol stadı yapılabilirdi. Bir de dip not: Ulusal maçlarını başkentinde yapmayan tek ülke bizizdir Dünya üzerinde...