20 Nisan 2010 Salı

Giovanni Moreno


Adı: Giovanni Moreno
Doğum Yeri: Segovia, Kolombiya
Doğum Tarihi: 1.7.1986
Boy: 1.90 cm
Yaş: 23
Mevki: Ofansif Orta Saha
Oynadığı takım: Atletico Nacional/Kolombiya

Kolombiya futbolu son dönemlerde biraz durulsa da yeni yıldız adaylarıyla ve gençleriyle bir atılım içinde. Daha önce Jackson Martinez'den bahsetmiştim. Teofile Gutierrez'i artık yakından biliyoruz zaten. Giovanni Moreno ise yeni dönemde bir başka etkili silahı olacak Kolombiya'nın. Yukarıdaki özelliklerde hemen bir şey göze çarpıyor zaten. 1.90'lık bir boy ve ofansif bir oyuncu. Bu nasıl olabilir ki diyebilirsiniz. Şahsen izlemeden ve takibe almadan önce bende diyordum. Ancak o boya göre inanılmaz yetenekli bir adam. Müthiş kıvrak bilekleri var ve hızlı bir oyuncu da. Geçen hafta sonu oynanan lig maçında hattrick yaptı. Bilhassa kendi adına attığı 3. gol müthişti. 

Uzaktan etkili şutları olan, pas kabiliyeti yüksek ve gol yollarında etkili bir 10 numara. 4-4-1-1 veya 4-3-1-2 gibi formatlarda müthiş bir forvet arkası olur. Milli takıma yavaş yavaş oturmak üzere. Henüz 5 maça çıktı ama önü açık orada da. Bu sezon Nacional ile çıktığı 14 maçta 10 golü buldu bile. Tek eksiğinin temposuz oynamak olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple bir an evvel daha üst düzey bir lige gidip kendini geliştirmesi gerekir. Avrupa'ya bir anda atlamak istemiyorsa da Martinez gibi Meksika veya Arjantin liglerine de gidebilir. Çünkü o boyunun avantajını kullanmaya başlayıp, temposunu da arttırırsa isim olarak daha da büyür. Ancak bunları bir an önce yapması gerek. Zira 23 yaşında ve artık ülkesinden ayrılış zamanı geldi bana göre.

Her şeye rağmen çok beğendiğim bir 10 numara kendisi. Skora katkısı çok üst düzeyde ve göze hoş gelen oyun oynayabiliyor. Bu ismi hafızalarda tutmakta fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder