6 Mayıs 2009 Çarşamba

Meksika liginde 16. Hafta

Meksika'yı vuran domuz gribi salgını bu hafta tüm maçların seyircisiz oynanmasına sebep oldu. Seyirci olmayınca aslında bol gollü bir hafta olmasına rağmen karşılaşmaların zevki yoktu yine. 

Clasura'nın en formda ekibi Pachuca kendi sahasında Jaguares'i bozguna uğrattı. 5-1 'lik galibiyette goller  Edgar Benitez(2), Mendivil, Caballero, Alvarez'den geldi. Jaguares'in tek sayısı da Bofo'dan. 

America ise aldığı kötü sonuçlardan sonra deplasmanda Monterrey'i 3-2 yenerek moral buldu. Monterrey'in gollerini Aldo De Nigris ve Humberto Suazo atarken America'nın golleri Rodriguez ve Cabanas(2)'tan geldi. Cabanas bu hafta sakatlığını atlattığını yine attığı gollerle gösterdi.

Clasura'nın bir başka flaş ekiplerinden Toluca ise yine haftayı farklı galip kapatanlardan. Kendi sahalarında Tigres'i 4-1 ile geçtiler. Mancilla'nın hat trick yaptığı karşılaşmada diğer Toluca golünü İsrael Lopez kaydetti. Tigres'in tek sayısı bildik bir isimden; Kikin Fonseca.

Santos ise biraz zorlandığı karşılaşmada üst üste bulduğu goller ile 3-1 galip ayrıldı sahadan. San Luis dirensede sahadan mağlup ayrıldı. Santos'un golleri ''Hachita''Luduena, Herrera, Jimenez'den geldi. San Luis tek sayısını Orozco ile buldu. 

Morelia'da bu hafta gollü bir galibiyet aldı 4-2. Miguel Sabah bu hafta da Atlas'a karşı hat trick yaparak toplam gol sayısını 11'e yükseltti ve Cabanas'ı zorlamaya başladı. Son haftada bir hat trick daha çıkarıp geçebilecek mi bakalım. Ancak çok formda olduğu kesin.

Clasura'nın hayal kırıklığı ise şüphesiz Cruz Azul. Geçen yıllara oranla kadroları zayıflasa da bu kadar kötü olmalarını beklemiyordum. Şu anda gruplarında sonuncu olmakla kalmıyorlar ligin de en az puan takımılar. Carrusca transferi ilaç olmadı  anlaşılan.!!!

Son hafta play off'da son biletleri kapmak için müthiş bir mücadele olacak. Bir çok takımın şansı var. Bu hafta çok güzel maçlar izleyeceğimiz kesin o yüzden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder