9 Eylül 2009 Çarşamba

Adana Demirspor-Livorno Maçının Ardından






Livorno ülkemizi ziyarete geldi geçen hafta. Ne bir Avrupa kupası maçı vardı ne de İstanbul'da büyük bir takımla maç yapmaya gelmişlerdi. Adana Demirspor ile dostluk maçına gelmişti Serie A temsilcisi. ADana Demirspor'un taraftar grubu olan şimşekler bu maç için ön ayak oldular diyebiliriz herhalde ve tabi Livorno'yu karşılamakta onlara düştü. Hem de ne karşılamak...

Havaalanındaki karşılamalar çok güzel olmuş. Binlerce ADS'li doluşmuş Livorno'yu bekliyor. O sırada Livorno taraftarları da gelmiş. Ama o da ne? Çevik kuvvet ele ele tutuşmuş barikat yapıyor Livorno taraftarı ile ADS taraftarı arasına. Tamam normal maçlarda bize yaptıklarınıza alıştık artıkta şu maçta yapmayın bari bunu. Livorno taraftarl arından biri barikatı yarıp kardeşleriyle kucaklaşmak istiyor ama ''yassah'' hemşerim moduyla püskürtülüyor. O sırada ADS'nin muhtemelen önde gelenlerinden biri gidip polise mevzuyu anlatınca bırakıyorlar Livorno'luları ve iki taraftar grubu kucaklaşıyor. 

Dışarda bunlar varken içerde de tabi oyunculara ilgi yoğun. Bilhassa kaptan'la herkes resim çekilmek istiyor, imza almak istiyor, boynuna sarılıp öpmek istiyor. Bir yerde okudum ne kadar doğru bilemem. Kaptan'a biri sarılınca polis adamı yaka paça almış götürürken Kaptan'da bizim taraftarın ve polis'in arkasına takılıp adamı kurtarmış. Bırak o benim kardeşim diye. Hani başka futbolcu olsa sallıyorlar derim de inandırıcı bir hikaye oluyor işin ucunda Cristiano Lucarelli olunca. Nitekim Lazio deplasmanında bütün tribün gözaltına alınıca takımı bırakıp karakola giderek hem kefaleti ödeyip taraftarl arı çıkarmış hem de otobüs tutup onlarla beraber Livorno'ya dönmüş bir ''Manyak''tan bahsediyoruz.

Komik görüntülerde olmuş. Mesela gelir gelmez Adana kebap yemeye götürmüşüz tam takım halinde Livorno'yu. Maç günü 80'lerden kalma itfaiyeni n seyircile ri sulamasına ne demeli peki. Tabi bu sulama bile tribündeki ateşi düşürmeye yetmemiş. Stat alev alev yanmış. Hem meşalelerle hem tezahüratlarla.

Maçın sonucu mu; 0-0. Kimin umurunda ki.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder