29 Eylül 2009 Salı

Bur-Sa-Lı-Yız!!


Geçtiğimiz cumartesi akşamı oynanan Bursaspor-Diyarbakırspor karşılaşmasında olaylar yaşanmıştı. Ancak işin ilginci yaşanan bu olaylar değil bu olayların bu kadar üstü kapalı geçilmesi. Video paylaşım sitelerinde Diyarbakırspor taraftarlarına ve oyuncularına yapılan iğrenç, ırkçı tezahüratları izleyebilirsiniz. Yaşanan olaylarda yaralanan vatandaşlarımızda olmuş, kendilerine acil şifalar diliyorum. Peki Bursaspor taraftarının amacı neydi bu olayları çıkartırken ve sloganları atarken.

Maça gidenler ve Bursaspor taraftarları ama onlarda şöyle yaptı, böyle yaptı diye savunmaya gaçecektir illa ki. Ancak ne olursa olsun bütün bir ili, bütün bir takımı ve bütün bir taraftar grubunu suçlamadan önce iyice oturup düşünmek gerekir. Maalesef ülkemizde Diyarbakırspor'a karşı bu yapılanlar artmaya başladı. Federasyonun bu konuda yaptığı açıklama yeterli olacak mı zaman gösterir.

Bursaspor taraftarları milliyetçi sloganlar atarken sahada 3. gollerini İvan Ergiç atıyordu. Ne kadar da ironik değil mi? Böyle herkesi suçlayan tezahürat yaparlarken dikkatli olmaları lazım. ''Ama onlar da öyle'' savunmalarına girmemeleri lazım. Yoksa yarın deplasmana gittiklerinde Bursa'lı esprisiyle karışık itham altında kalabilirler. Rakip takım taraftarı da gayet rahat bir biçimde; ''Ama onlar da öyle.'' diyebilir.

1 yorum:

  1. Kardeşliği, fair playi sadece Diyarbakır deplasmanında bekleyenler çok bekler daha.

    Aslında bu kışkırtmalar her zaman vardı, ama takım süper lige çıkınca göz önüne geldi.

    Bur - sa - lı - lar gitmesin bence Diyarbakır' a :)

    YanıtlaSil