14 Şubat 2010 Pazar

Fos Derken??


Vatan gazetesinin evvelsi günkü haberi bu. Reklamları silmek dışında herhangi bir oynama yapmadım resimde. Başlık aynen böyledir yani, gerçektir. Akılları sıra Giovani Dos Santos ile alay etmeye kalkmışlar. Türkiye'ye geleli daha 1 ay olmamış, 4 maça çıkmış ki onlarda da 90 dakika oynayamamış, Tottenham'dan gelirken maç eksiği olan Gioavini'yi eleştirmişler sözüm ona. Ama bu eleştiri değildir. Ben bugün üye olduğum forumlarda rakip oyuncular için bile bu tabirleri kullanamıyorum. Gerçi serbest olsa yine kullanmam, manyak mıyım. Rakibi alçaltarak kendi takımımı yükseltemeyeceğimi biliyorum. Onlar benim ezeli rakibim, ezeli düşmanım değil. Ama ülke çapında satış yapan bir gazete gayet rahat böyle bir başlığı atabiliyor. Hadi bu haberi yapanı geçelim, bu gazetenin editörü yok mudur. Haberlere, haber başlıklarına bakmadan gazeteyi baskıya mı gönderir? Neresinden tutsak rezalet bir durum.

2 günde bir oyuncuyu ''Fos'' eden bu sevgili arkadaşlarımızın başka bir haberi daha çarptı gazetede gözüme. Daniel Güiza artık acıların çocuğu değilmiş. Bursaspor maçı ile birlikte taraftarın sevgilisi olmuş. Tabi rakibin ayağına çarptırıp kaleciyi kontrpiye'de bırakmayı düşünmek büyük bir başarı. Bunu ''Fos'' adamlar akıl edemez. Ayrıca bu sezon tam bir patlama yaşamış sevgili Güiza. Nerede patladı bu arkadaş biz göremedik de. Sevgili Batan ahh pardon bir yandaki tuşa bastım, Vatan muhabiri arkadaşlarımız gösterse de biz de görsek.

3 yorum:

  1. Yahu bu vatanın sahibi fenerli değil mi ? Vatan değil mi hergün fenerbahçe ile alakalı sürmanşet haber veren anasayfasında ?

    Köpekler istedi diye atlar ölmez, siktir et.

    YanıtlaSil
  2. Linç kültürü bir memleketin damarlarına kadar nüfuz eder mi arkadaş.

    Ediyor işte.
    Her hareketten, her olumsuz hadiseden birilerini ayıklayıp linç etmek geleneği olmuş bu ülkenin spor medyasının.

    Örneğin o ne idüğü belirsiz Telegol programı ve en başta o samimiyetsiz, kalabalık linç güruhuna ürkek yanaşan yancı konumundaki S.Ulueren ve şürekası; yaklaşık on yıldır şok, dram, kriz üzerine reyting alıyorlar.

    Gio bunlar için çerez.

    Sana yemin ediyorum, futbol izleyemez oldum kahvehane, kafe ortamlarında. Sebebi her doksan dakikada birisini, birilerini tüketmekten haz duyan. Her maçı bit tüketme, linç etme ayinnine dönüştüren insanlar yüzünden.

    Sosyal öfke sadece futbolun üzerinde patlıyor Turan. Ben de şok oluyorum her defasında. :)

    YanıtlaSil
  3. Fırat ben Cafe, kahvevahane, birahane, pub vs. ortamında maç seyredemiyorum artık. Maç izeeyeceğim zaman eve kaçıyorum. Bu hafta D-Smart yok diye dışarıda izledim yine ağızımın payını aldım. Gerçi Ali Sami Yen'de o yönde acayip laflar duyduktan sonra başka yerde duymuşum önemli değil..

    YanıtlaSil