24 Şubat 2010 Çarşamba

Karaborsa ve GSBonus


Sadece Türkiye'ye has olmayan bir mevzu karaborsa. Dünya'nın her yerinde olur bu işler. Özellikle talebi yüksek futbol karşılaşmaları çok rağbet görür. Ancak ülkemizin bir farkı var. Karaborsacılar normal seyircilerden daha kolay ulaşabiliyorlar bu biletlere. Galatasaray GSBonus ile birlikte bir yeniliğe gitti ve kartı olanların öncelik sahibi olacağını açıkladı. Bu görünüşte karaborsayı azaltacak gibi gözükse de bence daha da fazla tetikledi. Bir çok kişi üstüne kart çıkartan karaborsacılar, biletleri öncelikli alma hakkına sahip oldu. Aslında körün istediği bir gözken bulduğu iki göz oldu. Daha önce duyduğum, bildiğim ve yaşadığım bilet tecrübelerim olmuştu. Örneğin Biletix gişelerinin karaborsacılar ile ortak bazı işlere bulaşması her ne kadar kabul edilmeyen bir durum olsada bu gerçektir. Aslında Biletix gişeleri bir süre sonra bundan rahatsız olsa da ''Sana burayı kim aldırdı unutma'' diyerek korku dağı da verilmiyor değil. Bu konuları çoğunluk bilmez veya görmezden gelir. Ancak bu da bir gerçektir. 

Galatasaray-A.Madrid maçı biletleri normal satışa sunulmadan ön satışta tükendi. GSBonus'un geçen günlerde açıklanan rakamı yaklaşık 25 bin üyesi olduğu yönündeydi. Bunların 3'te 1'i bilet için başvursa, kombineli biletlilerle birlikte Ali Sami Yen için yeterli olur. Ancak kazın ayağı öyle olmadı ve biletler hemen tükendi. Bilhassa eski açık biletleri 10 dakika civarında bitti. Burada dönen bir iş olduğu kesin. Yarın maça gittiğim zaman yine ''bilet bilet'' diye bağıranları görürsem, ''Abi bilet var, eski açık-yeni açık var'' diyen olursa bu maça bilet bulamadığı için gelemeyecek arkadaşlarım adına çok üzülürüm. Görmek istemediğim tablo bu belki ama maalesef yarın çok büyük ihtimalle yine bunlarla karşılaşacağım.

Edit: Karaborsa cephesinde yeni bir şey yok.

1 yorum:

  1. Galatasarayımızın Fb ile oynuyacağı maçtan önce Gsbonusum ile biletler tükenmeden 2 bilet almak en büyük hayalim Ali Samiyen'deki son derbiyi İzmir'den gelip izlemek istiyoruz.. umarım karaborsacıların istilasına ugramadan bir bilet satın alabilirim...

    YanıtlaSil