6 Şubat 2010 Cumartesi

Galatasaray'ın Yıldız Futbolcu İle İmtihanı




Transfer döneminde artık çok rahat bir hal aldı Galatasaray taraftarı. Özhan Canaydın dönemi stresini üstünden attı. Başta Haldun Üstünel olmak üzere transfer komitesi istediği oyuncuyu gidip alıyor ve dönüyor artık. Ancak keşke bu transfer başarısı reel hayata da yansısa. Cassio Lincoln transferi ile bir çağ atlamıştı adeta Galatasaray. O sıradan transferlerden kurutulup, Avrupa'nın en önemli 10 numaralarından birini almıştı. Ama her güzelin bir kusur olduğu gibi onun da vardı. Zaten Schalke 04 kulübü o sebeple satışına onay vermişti Lincoln'ün. Biraz disiplinsiz ve umarsamaz tavırdaydı Lincoln. Ancak oynadığı zaman da tek başına bir kulübü şampiyon yapacak yeteneğe sahipti. Tabi bu yeteneği sergilemesi için maaleseef uygun ortamı bulamadı fazla. Sadece Skibbe döneminde bulduğu rahat ortamı değerlendirip müthiş bir performans sergiledi. Ancak ondan sonra gelen Bülent hoca ile ters düştü ve takımdan koptu. Burada sadece Bülent Korkmaz ile değil Galatasaray taraftarı ile de ters düştü. Daha önceki yazılarımda da yazdığım gibi medya dolduruşunu da arkasına alan taraftar Lincoln'ü kurban belledi ve takımdan dışladı. Tabi o dışlama Hamburg elenişine ve ligde kötü sonuçlara yol açtı. Burada disiplin uygulaması tartışılır. Ancak kulüp ve taraftar yapısı bu tür cezalandırmayı genelde haklı bulmuştur. Ben ise tam tersi karşı çıkmışımdır hep. Neyse bu geçmiş konuları tartışacak değilim şimdi.

Ancak Lincoln'den böylesine ağzı yanan bir kulüp bu sene başında Abdul Kader Keita'yı transfer etti. İlk geldiği zaman ''Aman dikkat bu adamın da bazı disiplin sorunları var yedirmeyin kimseye'' diye uzun uzun yazdık. Ama bugün gelinen noktada Galatasaray'ın yine en önemli ismine yönelik başlanan karalama kampanyasına görüyorum ki taraftar alet olmak üzere. Üstelik kulüpten de tek tük muhalif sesler çıkıyor. Yahu bu adamın böyle olduğunu bilerek alıyorsun ondan sonra vayy efendim disiplinsiz çıktı, vurun kellesini muhalefeti. Böyle bir şey olabilir mi?

Şu an için Keita'ya Galatasaray'ın acil ihtiyacı var. Keita'ya verilecek ceza sadece ona değil tüm takıma verilecek cezadır. Alex sene başında 10 gün geç geldi ama 2 satır yazı yazılmadı hakkında. Yazamaz bunu medya, yazdırmazlar çünkü. En başta kendi taraftarı kendi oyuncusunu medyaya yedirmez, onlar korur. Ama biz kendi yıldızımızı aslanların önüne atarsak ondan sonra elalemin korumasını daha çok bekleriz. Evet Federasyon görevini yapsın, yıldızları korusun, sakatlanmasını önlesin demek güzel bir istek. Ama senin kendi oyuncuna böyle salladığını gören medya, federasyon o oyuncuya iltimas geçer mi, onu korur mu? Biz kendi içimizde birbirimizi yerken başkasına baskı yapabilir miyiz? Kendi elimizle medyaya yazacak konu vermişken ligdeki kasaplara dikkat çekebilir miyiz?

Hadi Keita'da yönetim tufaya düştü. Gerçi biz söyledik bu oyuncunun sorunları var, dikkat etmek lazım dedik ama dikkat edilmedi alındı. Madem disiplin herşeyden önemli neden Jo transfer ediliyor. Bilinmiyor mu ki bu adam da Brezilya'ya gittiği zaman vaktinde dönmüyor. Yani hem disiplin en üst düzeyde olsun isteniyor hem de disiplin anlayışı biraz gevşek olan adamlar alınıyor. Ben Jo transferi bizim kulübümüze uygun değil dediğim zaman arkadaşlarım da bana kızıyor. Peki ben 6 ay sonra Jo'yu savunacağım, siz nerede olacaksınız. Bu adam Brezilya'dan zamanında dönmediği vakit yine söylenen mi olacaksınız? Madem söyleneceksiniz niye bunu zamanında yapmıyorsunuz. Ya şimdi konuşun ya da sonsuza kadar susun diye boşuna demedik size!!

5 yorum:

  1. Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Sağa sola Lincoln'un takıma olan katkısını ve takım içerisinde kimler tarafından başının yendiğini de açık seçik yazıyorum, neyse o yani.

    Yönetici olmak sadece seçimle başa gelmek değildir. Kulüp için birşeyler yaparken bir yandan da asıl işi olan yönetim işini de yapmalı. En basitinden Lincoln ve Keita gibi oyuncuyu transfer ediyorsan yönetmesini de bileceksin, ilk ters olayda ceza verip kestirip atmayacaksın. Eğer gerçek yöneticiysen bu tür oyuncularla takımdaki köklü oyuncuları harmanlayabileceksin, adamlar birbirlerine pas vermiyorsa çıkıp buna sebep olanlara ihtar çekeceksin. Bizim evladımız bizim çocuğumuz diye kollananlar olmayacak mesela takımda.

    Ama bu noktalara gelebilmek için çook daha zaman var. Biz göremeyiz herhalde, Galatasaray adabu kültürü diye yutturulan gizli Futbolcuya dayalı düzen asla yok olmayacak ve böyle olduğu sürece de daha çok Keitalar Lincolnler ağız tadıyla izlenmeden ayrılıp gidecek...

    YanıtlaSil
  2. Dün çok güzel bir yorum okudum forumda. Bunu da yazayım buraya..

    ''Asıl takıma geç katılan futbolcular değil, takıma biri geç katıldığı zaman "Vay efendim biz enayi miyiz de gününde takıma katılıyoruz" diyerek kendi işine bakmayan, teknik direktörün, yönetimin işine karışmaya kalkan futbolcular temizlenmeli.''


    Valla yapılacak en güzel yorum budur, daha da üstüne tanımam. Biz de görürüz belki be Anıl belki görürüz..

    YanıtlaSil
  3. 35 yaş ve üstü kitleyle konuştuğun zaman, onlara göre en büyük futbolcuların bu düzen içindeki yerli oyuncular olduğunu anlayabilirsin.

    Hani herkesin kendi görüşüdür fakat göz göre göre de adamların başlarını yediler. Jardeller Felipeler hep bu nedenlerden dolayı uzayıp gittiler takımdan.

    Bu iş bitmez ama ne yazık ki. Yöneticiler bile geçen sene ikiye bölündü Lincoln konusunda. Yönetim de Elano'yu alarak taraftarı susturdu, yalan değil ben de tepkimi azalttım. Ama Lincoln'un bu hale gelmesine neden olanlara da hala nefretimi kusuyorum. Çünkü olay Lincoln özelinde değil. İnan Jo ve Gio geldiğinde bu adamlar bunların da başını yiyecek diye üzüldüm, birçok arkadaşım da bu şekilde düşünüyordu. Rijkaard da Jo'yu önce Arda Prens'e götürmüş tanıştırmak için, sonra takımla tanıştırmış... Neyse ağzım bozulacak şimdi. Arda'nın da Elano ve Kewell çok karakterli adamlar dediği bir röportajı var. Lan onların karakterlerini tartmak kime düştü ? Sen götünde don yokken onlar futbol oynuyordu. Tamam Galatasaray'ın çocuğusun vs vs vs, Lincoln'e inat kaptan yapıldın tamam, ama bir yere kadar. Ben çekemiyorum böyle konuşmaları tavırları, Emniyet Müdürüne ziyaretleri en basitinden...

    Susmasını bilecek adamlar, Haldun Üstünel karısından ayrı 28 gün eşşek gibi oyuncu arıyorsa adam geldiğinde Ardalar da o zhniyetler de susacak. Kimsenin babasının kulübü değil burası.

    YanıtlaSil
  4. İşte şunları foruma yazsak yarım dünya küfür yeriz. Neyse ki buralar var. Ama aynı fikirdeyim. Bugün ultra Arda'cı olanlar yarın başka birşeyci olur. Ama Arda veya başka bir yerli futbolcu bir Metin Oktay olamaz. Yapmaya uğraşıyorlar ama olamaz..

    Hiç unutmam geçen sene Arda televizyona çıktı yılın 11'ni sayıyor doğru dürüst oynamamış, sezonun yarısını sakat geçirmiş Alex'i aldı 11'e koydu. ne Kewell'ı ne Lincoln'ü ağzına almadı. Şimdi benim için orada bitti zaten Arda ama bunu yazsak yarım dünya laf yeriz. Hadi onu geç Ayhan'ı veya ağır abisi zaten gelen yabancıya direkt taşı koyuyor. Jardel yerine Serkan Aykut oynasın diye kulis yapan, Ankaragücü maçında şampiyonluğu satan Emre bugün en büyük fenerli. Başka söze gerek yok..

    YanıtlaSil
  5. Bende kıyısından köşesinden dahil olayım bu konuya;

    http://euphrates-tigris.blogspot.com/2010/02/kaptan.html

    YanıtlaSil