24 Mayıs 2009 Pazar

Anderson Varejao


Dünya üzerinde bir anlık sinirden değil de yürekten gelerek saydırdığım tek sporcudur şu yukarıda gördüğünüz basketbolcu. Evet Anderson Varejao'yu seven birisine rastlamadım henüz, belki bir Brezilyalı görürsem istatistik değişir. Ancak onun çirkef oyunu asla değişmez.

Kendisi ile ilk tanışmamız 2002 Dünya Basketbol şampiyonasında, İndiana'da oldu. Türkiye maçında yaptığı çirkeflikleri toplasak Brezilya'ya kadar yol olurdu. Bir de o yetmedi maçı son saniye üçlüğü ile kazandılar ve iyice uyuz oldum ben bu adama. Ama 2006'da Japonya'da ki Dünya şampiyonasında bunları bir güzel yenerek öcümüzü almıştık. Zaten o turnuvada tek beklentim bu şaklabanları yenmekti. Ancak Varejao kardeşimiz o maçta da formundan hiçbir şey kaybetmediğini bize göstermişti yine. Form dediysem oynadığı oyundan değil, rakip sakatlama, hakemi kandırma, kendini yerlerden yere savurma filan yani...Bize yaptığı çirkeflikleri yeterli bulmamış olacak ki Yunan oyuncu Zisis'in burnunu murnunu, elmacık kemiğini hatta komple kafatasını kırmaya yeltendi. Ancak Zisis az hasarla!! atlattı durumu; burunda 3 kırık.

Dün gece oynanan Cleveeland-Orlando doğu finali 2. maçında yine kendini gösterdi bu şahıs. Zaten Cleveland'dan yeteri kadar nefret ederken bu vatandaş yüzünden iyice kıl kaptığım takım oldu. Kendini yere atmaları ve her pozisyona itiraz edişi yetmezmiş gibi bütün takıma da yaymış abimiz bu tavırları. Ancak bu işin daha 2010 Dünya şampiyonası var Varejaocum, sen daha İstanbul'a geleceksin. Seni kınıyorum ve sana laflar hazırladım. Seneye görüşmek üzere.

3 yorum:

  1. "Seni kınıyorum ve sana laflar hazırladım."

    "Varejao sen haksızsın i.ne " dersem yayınlarmısın ? :)

    YanıtlaSil
  2. Rahatsızlık ırsi olabilir bu Varejao'larda. Abisi Sandro'da top sektirir, İstanbuldaki Brezilya maçında İbrahim'in burnunu mu elmacık kemigini mi ne kırmışlığı vardır

    YanıtlaSil
  3. Fırat, Varejao'ya serbestlik var. Söyle söyleyebildiğini.. :))

    YanıtlaSil