3 Aralık 2009 Perşembe

2010 Dünya Şampiyonası


2010 Fifa Dünya kupasının kura çekimi yarın yapılacak. Çeşitli spor sitelerinde ve bloglarında futbolun en büyük organizasyonu ile ilgili yazılar mevcut. Ancak ben başka bir konuya değinceğim. Ülkemizde yapılacak 2010 Fiba Dünya Basketbol Şampiyonasına. 

2005 yılında bu turnuvayı düzenleyeceğimiz açıklanınca herkes gibi sevinçten uçmuştum. Dünya'nın en önemli basketbolcularını bir arada görme olanağımız olacaktı. Bu basketbolseverler için bulunmaz bir nimet aslında. Ancak o günlerde bile kafamı kurcalayan ve beni sıkıntıya sokan bir şey vardı. Biz organizasyon düzenlemesinde o kadar da başarılı bir ülke değiliz maalesef. Ülkece genimizde bulunan her işi son dakikaya bırakma huyu başımıza çok iş açıyor. Bu turnuvayı aldığımızda ilk hava atışı yapılırken son çiviyi çakarız diyordum. Ancak işler daha da kötü durumda.

Önce turnuvanın bir ayağı Antalya'da iken Kayseri'ye alındı. Çünkü Antalya'da yapılması beklenen salon bırakın yapılmayı arsası bile bulunamadı. Ankara ayağı için de benzer durumlar söz konusu hala yeni salonun yapılması bekleniyor ama şu saatten sonra onun da yetişmesi mucizelere bağlı. Sanırım Disneyland yapımı ile meşgul sorumlular. İstanbul için ise yine yeniden Abdi İpekçi var. İzmir'de ise Halkapınar'daki salon. 

NBA yıldızlarını ülkemize getirecek olan bu turnuvada sanırım ilk şoku onlar yaşayacak. Çünkü şu an itibarıyla fiyasko durumdayız. Salonlar yetersiz, yeni yapılması gereken salonlar yapılmamış. Tam bir keşmekeş durum söz konusu. Her hafta E-posta kutuma düşen 2010 bültenini, acaba yeni bir gelişme var mı salonlarla ilgili diye açıyorum ama hep hüsran. Biletler ön satışa kondu bile ancak basketbolseverler maçları nerede izleyeceklerini bile bilmiyorlar tam. Ya da daha doğru bir ifade ile gittikleri salonda ne ile karşılacaklarını bilmiyorlar. 2001 Avrupa şampiyonasından beri yapılan bir yenilik, bir düzenleme yok. O turnuvayı çadır salonlarla ufak düzenlemelerle atlatmıştık. Bakalım bu sefer nasıl atlatacağız.

Böyle büyük bir organizasyona bu kadar ilgisiz, bu kadar acemice yaklaşan profesyonellerimiz olduğu müddetçe biz nasıl olimpiyatlara ev sahipliği yaparız bilemiyorum. Ama doğru ya mükemmel bir olimpiyat stadımız var bizim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder