19 Kasım 2009 Perşembe

Cezayir Dünya Kupasında


2010 Dünya kupası Afrika elemerinde son bileti kapmak için müthiş bir mücadele vardı. Hafta sonu oynanan maçı Mısır mucize bir şekilde 2-0 kazanarak işi uzatmıştı. O maç sonucunda iki takımında punları, averajları, attığı ve yediği goller eşit olunca Sudan'Da bir tek maç daha oynandı. Tıpkı Mısır'daki maçtan önce olduğu gibi yine olaylı bir maç öncesi ve sonrası yaşanmış. Açıkçası bizim İsviçre maceramıza benzettim Mısır'ın yaptıklarını. Onlar sadece saha içinde olay çıkartmadılar. Bu sebeple de fazla bir ceza ile karşıalşmazlar.

Her ne kadar Mısır ulusal takımını sevsem de bu turnuvaya Cezayir'in katılmasını istiyordum. Mısır kadro olarak daha güçlü bir takım. Mohamed Aboutrika,  Mohamed Zidan, Amr Zaki gibi çok etkili isimlere sahipler. Üstelik ulusal takımda oynatılmayan bir de Ahmet Hossam Mido var.  Eski bir Fransız sömürgesi olan Cezayir yetenekli oyunculara sahip aslında. Ancak bunların çok üst düzey olanlarını Fransa ellerinden kapıyor. Tek istisnası sanırım Karim Ziani. Ziani Fransa formasını giymeyi reddedip Cezayir adına oynamayı seçmişti, Karim Benzema'nın tersine. Takımın da en önemli kozu o zaten. Bir de daha önceleri ScoutGS'nin incelediği Nadir Belhadj gibi önemli isme sahipler. Takımın golcüsü ve en tecrübeli oyuncularından biri Rafik Saifi. Şu aralr iyi durumda olmasa da Lazhar Hadj Aissa'da dikkat çeken bir oyuncu.

Genel anlamda Cezayir'in resimdeki gibi kupa kaldıramayacağını bilsem de turnuvaya renk getireceklerini düşünüyorum. En büyük dileğim de Fransa ile aynı gruba düşmeleri. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder