7 Kasım 2009 Cumartesi

İkiyüzlülük




Ülkemizde her kesimden insanın söylediği bir laf vardır; ''Batı'nın ikiyüzlülüğü.'' diye. Batı güya ikyüzlü de biz doğrucuyuz, dürüstüz. Bu satırları yazarken bile sinirlerim hala tepemde. Çünkü uluslararası hukuk kuruluşlarının soykırım suçlusu ilan ettiği, ülkesinde 300 binden fazla kişinin ölümünden sorumlu tutulan, küçücük kız çocuklarına askerlerinin önce tecavüz edip sonra kurşuna dizdiği Ömer El Beşir tekrardan ülkemizi ziyaret edecekmiş.

Geçen sefer geldiğinde VİP muamalesi gören şahıs muhtemelen yine öyle karşılanacak. Filistin'deki çocuklar ölüyor diye medya önünde zırlayan ''First Lady'' ve ''Siz çocuk öldürmesini iyi bilirsiniz.'' diyen başbakan ortalarda gözükmüyor pek. Sanırım onur konuklarını ağırlamak için meşguller. İslam konferansı'nın toplantısına katılacakmış soykırımcı beyefendi. Herhangi bir AB üyesi veya çağdaş ülkeye gittiğinden tutuklanıp yargı önüne çıkartılacak olan El Beşir bizim ülkemize gayet rahatlıkla geleceğini açıklayabiliyor. Çünkü burada devlet erkanı tarafından sevildiğinin farkında.

Yıllardır söylemişimdir. Asıl bizim ülkemizdeki ikiyüzlülerin, eğer müslüman olmasalardı ne Filistin ne de Bosna olayları umurunda olurdu diye. Bu sefer soykırım işleyenler müslüman olunca ağlanmıyor, üzülünmüyor demek ki. Darfur ile dayanışma geceleri düzenlenip, küçücük çoculara şiir okutulmuyor. Darfur'da katledilen hem de aşşağılıkça katledilen çocuklar, insanlar umurunda değil ikiyüzlülerin.

Bu adam yine elini kolunu sallaya sallaya gelir, Anıtkabir özel defterine imza attırılır, VİP muamelesi görürse ülkem adına utanç duyarım. Nasıl ki Sırp kasabı diye söyleniyorsa, nasıl ki İsrail'e çocuk katili deniyorsa Ömer El Beşir ve onun askerleri de çok daha aşşağılık birer katil ve çok daha aşşağılık birer kasaptır.

Save Darfur.

3 yorum:

  1. Burası Türkiye değil mi abi?

    "İnsanlar layık olduğu şekilde yönetilir" demişler, layık olduğumuz şekilde layık olduğumuz adamlar tarafından yönetiliyoruz.

    "Siz öldürmesini çok iyi bilirsiniz" diyen şahıs, malum Davos zirvesinden çıktıktan sonra tükürdüğünü yalamadı mı "Ben moderatöre kızmıştım" diyerek... Ha bir de unutmadan; BOP eşbaşkanı bu arkadaş...

    Müstehaktır...

    YanıtlaSil
  2. Yazının tamamına katılmakla birlikte bir eksikliğin altını çizmek istiyorum.

    Küçük bir örnek; Berlin Duvarı'nın 1989 yılında yıkılışının 20. yıldönümü vesilesiyle Berlin'de düzenlenen törenlere Merkel'den Clinton'a tüm liderler katıldı ve mevcut sistemden duydukları memnuniyeti belirttiler.

    Konu sosyalizm oldugunda faşistinden,demokratına,gericisinden,ilericisine,cumhuriyetçisinden,muhafazakarına tüm liderler ortak paydada buluşabiliyorlar.
    Yani sistem tartısmadıgımız,dünya nüfusunun yarısından fazlasının açlık sınırının altında yaşamasının,savaşların,ölümlerin sebeplerini Bush,Obama,Saddam vs vs gibi kişilerde aradıgımız sürece bir sorun yok ama ne zamanki "sistemin zorunlu sonuçlarıdır bunlar" diyoruz işte o zaman tu kaka ilan edilip havayi fişekli törenlerle Berlin Duvarı misali yıkılıyoruz.

    Şimdi Batı'nın bu iki yüzlülüğünün yanında bizimkinin lafı olurmu diye sormak istiyorum size ?

    YanıtlaSil
  3. Aslında Berlin duvarı ile ilgili bir yazı hazırlayacaktım ama b.sayar ile alakalı bir sorun oldu. O da sizin dediğiniz gibi enteresan bir mevzu.

    Batı'nın ikiyüzlülüğü de mevcuttur. Ama örneğin Fransa'da veya Almanya'da sol'un( Sol derken gerçek soldan bahsediyorum, bizdeki ve dışarıdaki çakma solculardan değil.) oranı, orada yaşayanların içlerindeki sisteme öfkesi bellidir. Biz de böyle bir durum yok, sinmişiz resmen.

    Batı'nın hükümetleri kapitalist olduklarından ikiyüzlü olurlar her daim. Bizde de farklı bir durum yok. 2. Dünya savaşında birbirlerine silah ve mühimmat satmışlardır. Ancak bizde daha enterasan bir durum var, halkımız da ikiyüzlü.

    Almanya'da veya İtalya'da Filistin için dayanışma yapılıyorsa Darfur için de yapılıyor, Tibet için de. Biz de müslüman veya Türk değilse kimsenin umru olmuyor. Hatta bazen sadece Türk kökenli olmakta yeterli olmuyor. Gagavuz Türkleri gibi..

    Konu sosyalizm olunca başta Vatikan bastırıyor tabi Katolik ülkelere. İşte orada da İspanya ile İngiltere'ye dayanışma içinde görüyoruz enteresandır ki.

    YanıtlaSil