6 Kasım 2009 Cuma

Sonuncu Maç, Onuncu Maç


Galatasaray deplasmanda Dinamo Bükreş karşısında çok rahat bir galibiyet elde etti dün gece. Bir ara kalede Aykut mu var Leo Franco mu maçın başındaki kadroları kaçırdığım için hiç anlayamayacağım zannettim. Keita ve Elano'nun yedek kulübesinde oturtulması aslında bir bakıma sürprizdi. Ama sanırım Frank Rijkaard onlara biraz da gözdağı vermek istedi.

Mehmet Topal-Barış Özbek-Mustafa Sap'tan kurulu orta saha 2 maçtır iyi gözüküyor. Ancak bence bunda rakiplerin rolü de yadsınamaz. Bu orta saha çok ısıran, mücadelecei bir orta saha olsa da top dağıtımı ve hücuma katkısı biraz daha az. Burada Mehmet Topal'ın sakatlık sonrası kendini bulmaya başlaması bu açıdan önemli. onun iki yönlü oyununa ihtiyaç olacak. Bir de Linderoth'un döndüğünü düşünürsek orta saha da epey alternatifli bir durumdayız. Forvette ise Nonda beklentilerin çok üstünde bir performans ile devam ediyor bu yıl. Sanırım sene başında kimse ondan bu performansı beklemezdi. Ben biraz da Aurelio'nun gönderilmek istenip kulüp bulamadığından mecburen takımda kaldığı yıla benzetiyorum. Nonda'da aslında sezon başı yollanmak istenmişti. Ancak iyi ki kadro da kalmış.

Dinamo Bükreş maçı ile beraber, Galatasaray Avrupa kupalarında üstüste 10 maçtır deplasmanda yenilmiyor. Tabi bu rakamlar basınımızda pek ilgi çekmiyor. Çekmemesinin sebebi ise bu başarıyı Galatasaray'ın elde etmesi, Fenerbahçe kırmak üzereyken tanımlanan rekorlardan olmaması sanırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder