25 Aralık 2009 Cuma

Herkesin Hayalini Gerçekleştiren Kaleci: Cengiz Biçer


Türkiye'de arkadaş arası sohbetlerde senelerdir kullanılan bir geyik muhabbeti vardır; '' Hacı Liechtenstein'da doğsak kesin futbolcuyduk şimdi.'' diye başlar mutlaka arkadaşın biri lafa. ''Manavı, kasabı toplayıp oynatıyorlar olm'' devamıdır genelde o cümlenin. İşte o hayali gerçeğe dönüştüren bir oyuncudan bahsedeceğim sizlere. Belki Barcelona'ya transfer olup rekor sayıda kupayı kucaklamadı kendisi ama başka bir ülkede Samsunlu bir ailenin oğlu olarak doğdu ve orada futbol hayatına başladı.

Cengiz Biçer 1987 yılında İsviçre'de Dünya'ya gelmiş. Doğum yeri olan Grabs, İsviçre'nin St. Gallen kantonuna bağlı ancak Liechtenstein'a çok yakın ve hemen sınırda bir şehir. Futbola da burada başlayan Cengiz kısa sürede başarılı olunca Liechtenstein 21 yaş altı ulusal takımında forma giymeye başlamış. Kendisi şu anda Liechtenstein ulusal takımının 2. kalecisi durumunda ve geçtiğimiz sezon Samsunspor'a transfer oldu. Şu an için çok fazla forma şansı bulamamış durumda. Bu sene sadece 3-3 biten Samsunspor-Karabükspor maçında forma giymiş. 

Belki büyük umutlarla Türkiye'ye transfer olmadı. Belki hedefi çok yükseklerde değil. Belki formasını giydiği ulusal takım uzun yıllar galibiyet bile alamayabilir. Ama kabul edelim ki ilginç bir hikayesi var Cengiz'in. 2016 Türkiye Avrupa şampiyonası elemelerinde Liechtenstein Ulusal takımının kalesinde Cengiz'i görebiliriz belki, kim bilir?

1 yorum:

  1. Böyle genclere daha cok deger verilmeli diye düsünüyorum, helal olsun, allah yolunu acik etsin!
    Sevgilerle Temel Akgündüz

    YanıtlaSil