17 Aralık 2009 Perşembe

Müdahele!!!





Bugün hangi haber sitesini ve televizyonunu açsam Tekel işçilerine yapılan müdahaleden!! bahsediyorlardı. Müdaheleymiş bunun adı. Provakatörler varmış, kışkırtma varmış. Babam da bir tekel emekçisi olarak çalıştı yaklaşık 30 sene, memurdu o. Orada eylem yapanların neler hissettiğini az çok anlayabiliyorum. Gerek çalışırken gerekse emeklilik hayatında babamın neler yaşadığını biliyorum çünkü. Şimdi devletin verdiği 3 kuruşta çok gelmiş olacak ki fabrika kapatılmaya, insanlar işsiz bırakılmaya başlanmış. Ya da gel 500 liraya çalış diye dayatılıyor. Neyse demagojiye girmeyelim(hükümet öyle diyor) ancak biber gazı yiyen, coplanan, göz altına alınan, kötü muameleye maruz kalan, bu Ankara soğuğunda kendini göle atanlara geçmiş olsun diyelim. Bu baskılar onları yıldırmasın, haklarını alana kadar kendi pankartlarında da dedikleri gibi; ''Ölümüne direniş.''

''El Pueblo Unido Jamas Sera Vencido''


6 yorum:

  1. Şaka gibi gerçekten. Her hükümet döneminde böyle şeyler yaşandı yaşanmadı değil ama bu şeref yoksunları ülkeyi terketmediği sürece daha çok ailenin ekmeğine kan doğranacak...

    YanıtlaSil
  2. Kanaltürkte,Atv de her gün demokrasiden,insan haklarından bahsedenler Tekel işçilerine yapılanlarla ilgili susmayı tercih ediyorlar.

    Ufuk Uras beyimizde keşke çıkıp bir iki açıklama yapabilse.
    Her fırsatta iyi yoldayız,derin devlet çözülüyor,Akp ile demokrasi yeniden geliyor diye ortalıga dökülmesini biliyor ama bu gibi durumlarda onuda araki bulasın.

    Güçlü polis,güçlü Türkiye...Yeni şiarımız bu ...

    YanıtlaSil
  3. Raul aslında ikinci paragrafının cevabı ilk paragrafında gizli. Ufuk Uras işçi haklarıyla ilgili de konuşuyor. Meclise soru önergeleri veriyor ama medya onu sadece istediği zaman yazıyor. O istediği zaman da genel de Ergenekon davasında AKP lehine denk getiriliyor.

    Şurada var soru önergelerinin tamamı mesela;

    http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/yazili_soru_sd.uyenin_soru_onergeleri?p_sicil=6464

    Tabi yine de yeterli mi? Değil..Gönül fazlasını ister ama mevcut parlamenter sistemimizde yeni bir TİP mümkün gözükmüyor.

    YanıtlaSil
  4. Ufuk Uras keşke hep evinde otursa.Hiç dışarı çıkmasa.Baskın Oran Murat Belge ile birlikte tabu oynasa.

    Çünkü sol görüntüsü altında liberalizm yapan bu beyler sayesinde Akp politikaları meşruluk kazanıyor.

    YanıtlaSil
  5. Vay Evren'de buradaymış. Hayat ne garip yahu.
    İzmit'ten okul arkadaşımı bir başka İzmit'li arkadaşın blogunda buluyorum.

    Fırat.

    Direnişe gelince; evet örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez. Evet yarattıkları Polis terörüne karşı Ölmek var dönmek yok Tekel emekçilerinin sloganıyla. Ve ne kadar da hasretiz Zonguldaktan beri bunlara.

    Ama umarım doğru yönlendirilir bu enerji, sınıf bilinci ile örtüşür belli başlı öğeleri.

    YanıtlaSil
  6. Fırat, Dünya küçük. :))


    Şu anda solun önünde liberalizm kadar milliyetçilik tehlikesi de var. Bu batağa düşen düşene. Dediğin gibi sınıf bilincinde birleşilmesi lazım solun ortak değeri olarak ama olmuyor. Gelecek seçimlerden de bir ümidim yok.Metrobüs protestosu yapan engelli vatandaşlara gidin evinizde oturun diyenlerden ne ümidim olacak zaten.

    Ahh 12 Eylül daha biz doğmadan öldürmüşsün bizi...

    YanıtlaSil