2 Mart 2010 Salı

Javier "Chicharito" Hernandez


Adı: Javier Hernandez

Doğum Tarihi: 01.06.1988

Mevki: Forvet

Oynadığı Takım: Chivas Guadalajara

Boy: 1.75 cm

Kilo: 62 kg.

Yaş: 21

İşte Meksika futbolunun yeni yıldızı. Başka bir yazımda kendisinden biraz bahsetmiştim. Ancak ayrı bir paragraf açmak ve ayrıntılı tanıtmak lazım artık. Hernandez, Chivas gibi altyapıya önem veren ve yabancı oynatmayan bir takımda yetişti. Kanada'da düzenlenen 20 yaş altı Dünya şampiyonasında Giovani Dos Santos, Carlos Vela gibi isimlerle birlikte kadroya dahil olmuş ve oynama fırsatı bulmuştu. Zaten yetenekli olduğundan şüphe yoktu ama asıl sorun ilerleme kaydedip kaydedemeyeceği idi. Çünkü her ne kadar yetenekli olsa da alt takımlarda Gio gibi, Vela gibi, Villluz gibi ondan daha çok dikkat çeken isimler oluyordu.

Chicharito, Apertura 2008'de hemen hemen hiç oynayamasa ve çok çok az süreler alsa da Clasura 2009'da yavaş yavaş aldığı süreleri uzatmaya ve ilk 11'e yerleşmeye başladı. Ardından gelen Apertura 2009'da ise tam anlamıyla bir patlama gerçekleştirdi. Tam 11 gol sığdırdı 17 maça. Üstelik takım da iyi gitmiyordu. Ben bu kadar kısa süre içerisinde bu kadar büyük çıkış yakalayan bir oyuncu daha görmedim hayatımda diyebilirim. Tam anlamıyla her şeyi oturdu Hernandez'in. Artık hem sorumluluk alabiliyor hem takım arkadaşları ona güveniyor. Takımın en önemli kozu haline geldi bir anda. Böyle bir patlama Omar Arellano'dan beklenirken ondan geldi üstelik. 

Her yönden komple bir forvet gibi. Sanırım tek eksisi boyunun biraz  kısa oluşu. Ama daha uzun olsa bu kıvraklıkta ve estetikte olur muydu bilemiyorum. Gerçi kısa boyuna rağmen hava toplarında etkisiz de diyemeyiz. Kafa ile attığı gollerde mevcut. Kendini boşa çıkartmasını çok iyi biliyor. Tekniği iyi derecede. Ayrıca ceza sahası dışından da iyi vuruşları var. Son vuruşlarından bahsetmeye gerek bile yok zaten. Hiç boş bırakmaya gelmeyecek bir oyuncu. Adeta gol için yaratılmış birisi. Tabi bu özellikleri onu daha fazla Meksika A takımından uzak tutamadı. Geçen haftalarda Bolivya ile oynanan hazırlık maçına davet edildi ve 2 gol de orada attı. Kısacası durdulamıyor efendim. Bu sene Clasura 2010'a da müthiş başladı. 8 maçta 7 golü var. Ama çok daha fazlası da olacak gibi bu oyunuyla.

Daha önceleri Dünya kupası şansı zor da olsa var, eğer bu formunu devam ettirir ve Clasura'ya da böyle başlarsa kadroya girebilir diyordum ama artık kesinlikle kadroda olur diyorum. Clasura'ya iyi istatistiklerle başlamakla kalmadı çok iyi de oynuyor. Avrupa'ya transferi de bu formuyla çok uzak değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder