3 Mayıs 2010 Pazartesi

Meksika'nın 2010 Dünya Kupası Kadrosu


Meksika'nın Dünya kupasında mücadele edeceği ilk kadro açıklandı Javier Aguirre tarafından. 26 kişilik kadro daha sonra 23'e inecek. Önce kadroyu yazalım.

Kaleci:
Francisco Guillermo Ochoa (America)
Luis Ernesto Michel (Chivas)
Oscar Perez (Jaguares)

Savunma:
Rafael Marquez (Barcelona)
Carlos Salcido (PSV)
Francisco Rodriguez (PSV)
Hector Moreno (AZ Alkmaar)
Ricardo Osorio (Stuttgart)
Efraín Juarez (Pumas)
Paul Aguilar (Pachuca)
Jonny Magallon (Chivas)
Juan Carlos Valenzuela (America)
Jorge Torres Nilo (Atlas)

Orta Saha:
Jonathan Dos Santos (Barcelona)
Andres Guardado (Deprotivo La Coruna)
Giovanni Dos Santos (Galatasaray)
Adrian Aldrete (Monarcas)
Gerardo Torrado (Cruz Azul)
Israel Castro (Pumas)

Hücum:
Carlos Vela (Arsenal)
Guillermo Franco (West Ham)
Adolfo Bautista (Chivas)
Alberto Medina (Chivas)
Pablo Barrera (Pumas)
Cuauhtemoc Blanco (Veracruz)
Javier Hernandez (Chivas-Manchester United)

Pek sürpriz bir kadro olmadı açıkçası. Çoğu oyuncu beklendiği gibi kadroda. Belki 3. kaleci olarak Corona girebilirdi, Nery Castillo'ya bir şans verilebilirdi, Miguel Sabah alınabilirdi ama Aguirre almamış bu oyuncuları. Sadece Sabah'ın girememesi biraz sürpriz geldi bana. Çıkacak 3 oyuncu ise bence Nilo, Valenzuela ve Aldrate olur. Her ne kadar Bofo ismi de çıkmaya yazkın gözükse de bence kadroda kalır, kalması gerek. :) 

Hücum oyuncuları gerçekten zengin. Ancak onları bilerek hücum yazdım çünkü hepsi forvet değil. Mesela Barrera çok etkili bir kanat oyuncusu, müthiş hızlı teknik ve tutulması zor bir adam. Sol ve sağ açıkta oynuyor. 4-3-3'ün kanatları için ideal bir isim. Keza Medina'da sağ açık için öyle. Blanco ise forvet arkası oynuyor genelde. Geçen Dünya kupsı kadrosuna giremeyince son Dünya kupamı kaçırdım diye çok üzülmüştü ama 37 yaşında hem de formda bir şekilde Dünya kupasına gidiyor. Bofo'yu sanırım onu yedeklemek için kadroda düşünecektir Aguirre. Çünkü Bofo'da forvet, forvet arkası ve sağ açık oynayabiliyor. Carlos Vela, G.Franco ve artık J.Hernandez'i herkes tanıyor zaten yazmaya gerek yok.


Orta sahada Torrado banko. İsrael Castro'da yanında yer alır muhtemelen. Jonathan için henüz ilk 11 biraz zor. Belki bazı maçlarda sonradan giren adam olabilir. Andres Guardado sol açık, Giovanni sağ açık için diğer ilk 11 isimleri.

Savunma konusunda da sıkıntı yok. Maza Rodriguez'i pek düşündüğünü sanmıyorum Aguirre'nin. Rafa ve Magallon'u stoperde göreceğiz büyük ihtimalle. Görelim de zaten. Johnney Magallon oynadığı oyunla herkesi kendine hayran bırakabilir. Çok özverili ve teknik bir stoper, dikkat çekecetir. Sağ bek Osorio, Sol bekte Calcido  yer alır ilk 11'de.

Kale için fazla bir şey söylemeye gerek yok. Ochoa her maç 11'de olacak sakatlık veya cezalı durumu olmazsa. Ama yeri gelmişken söyleyelim Luis Michel bana güven vermeyen bir kaleci. Alan hakimiyetini zayıf buluyorum. Yani amiyane tabirle biraz çizgi kalecisi. Ama kötü kaleci diyemeyiz tabi.

Genel olarak başarılı bir turnuva geçereceklerini ve gruptan çıkacaklarını düşünüyorum. Fransa'dan ziyade Uruguay daha çok zorlayabilir Meksika'yı. Fransa karşısında rahat bir galibiyet bekliyorum ben. Bir de şu kadroya baktığımız zaman en dikkat çeken şey çoğu oyuncu tek bir mevkinin adamı değil. Yani Rafa'ya bakarsak stoper ve ön libero oynayabiliyor, Salcido sol bek ve stoper oynayabiliyor, Barrera iki kanatta da oynayabiliyor, Giovanni öyle, Bofo forvet ve forvet arkası oynuyor zorlarsak sağ açıkta oynar, Blanco öyle. Bu sebeple bu bir avantaj Meksika için. Hem saha içinde değişerek oynama imkanı bulabilirler hem de sakatlık veya ceza durumunda daha az etkilenirler. Artık tek hedef gruptan lider çıkıp Arjantin'den kaçmak olmalı. Çünkü Meksika'nın Arjantin'e karşı şansı tutmuyor.

1 yorum:

  1. meksika liginde play offlar başladı biliyosunuzdur o maçlarla ilgili yazılarda bekliyorum merakla

    YanıtlaSil