25 Mart 2010 Perşembe

Meksika-İzlanda


Dün gece TSİ ile 02:00'de Meksika ile İzlanda hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Meksika bol bol hazırlık maçı yaparak Dünya kupasına hazırlanıyor. Bu karşılaşmada Avrupa'da oynayan oyuncular yer almadı. Dolayısı ile Giovani Dos Santos'ta yoktu kadroda. Hemen ''Gio kadroya giremedi'' diye haber yapmak isteyenler varsa yazayım baştan.

Meksika maça;

........................... Luis Ernesto Michel..........................

...Aguilar.......Magallon......Valenzuela.....Jorge Torres....
 
.....................Torrado......Adrian Aldrete...........

...Efrain Juarez...................................Pablo Barrera.....

.........................Bofo.............................................

....................................Vuoso...............................

şeklinde bir kadroyla çıktı. Bu maçta çok sevdiğim Bofo, Vuoso ve Barrera'yı bir arada izleme fırsatı buldum. Tabi Aguirre genelde şans bulamayan oyuncuları da denemek istiyor. Bu bakımda değişik bir kadro gördük. Torrado ve Magallon as takım oyuncuları zaten. Dünya kupası kadrosunda olmları banko. Diğer oyunculardan da kadroya girecek olur ileride. 

Dün maçın adamı kesinlikle Pablo Barrera oldu. Zaten çok teknik ve hızlı bir oyuncu ama dün ekstradan bir hırs da vardı onda. Gerçekten süper bir maç çıkardı. Keza Bofo'da Barrera ile birlikte maçın iyilerindendi. Forvet arkasında etkili pasları, çalımları ve arapaslarıyla takımı pozisyona sokmaya uğraştı. Ancak aynı şeyleri Vuoso için söyeleyemeyeceğim. Meksika'nın zaten forvet hattı çok geniş, bu bulduğu şansları biraz daha iyi değerlendirmeli. Dün garip bir tedirginlik gördüm onda. Eli ayağına dolaşacak gibiydi. Zaten Meksikalılardan biraz tepki alıyor Arjantin doğumlu olduğu için. Bir de bu performansla oynarsa bir daha forma şansı bulması zor.

Maç 0-0 bitti ama zevkli bir karşılaşma oldu. Meksika genelde Barrera'nın bulunduğu sol kanatta geldi. Sağ kanatta garip bir şeklide aslında sağ bek olan Juarez oynadı. Aguierre öyle bir deneme yaptı ama o kanat çok etkisiz kaldı. Kalede Luis Ernesto Michel bana güven veren bir kaleci olmamıştır hiçbir zaman. Kötü değildi, güzel de 1-2 top çıkardı. Zaten refleksleri ve top karşılamasını beğeniyorum. Ama alan kontrolü çok zayıf geliyor bana. Amiyane tabirle biraz çizgi kalecisi diyelim.

İkinci yarı Sabah'ın da girmesi ile iyice bastırdı Meksika ama golü bulamadı. Sabah bu takım için önemli bir oyuncu ve sevdiğim bir forvettir. Ama dün o da çok şanssızdı. Ya direği vurdu ya da kaleciyi.

Maç sırasında sahaya dalan ve koşmaktan yorulan bir taraftar da gördük. Maçın ilginç anlarından biriydi. Bir ara kimse sahaya girip yakalamayacak sandım. Adam resmen koşmaktan yoruldu, sonra döndü Bofo'ya filan sarıldı...Maçın diğer ilginç ve güzel anıysa İzlandalı bir oyuncunun takla atarak kullandığı taçlardı. Maç içinde bir tebessüm bıraktı yüzümüzde.

1 yorum:

  1. maçı bende izledim gol olmamasına rağmen keyifli bi maç oldu.meksika liginide takip ederim her hfata en az 2-3 maç izlerim her maç çok zevkli geçiyo genelde bana göre meksika ligibi izlemek turkcell super ligini izlemekten çok çok daha keyifli

    YanıtlaSil